اساسنامه شوراي گسترش حوزههاي علميه
|
|
ماده 1) تعريف
در اين اساسنامه، به منظور رعايت اختصار، به كليه «مراكز آموزشي و پژوهشي حوزههاي علميه»، «مراكز حوزوي» و به «شوراي عالي حوزههاي علميه»، «شوراي عالي» و به «شوراي گسترش حوزههاي علميه»، «شوراي گسترش» اطلاق ميشود.
ماده 2) هدف
به موجب اين اساسنامه، «شوراي گسترش» با هدف رشد، بسط و ارتقاي سطح و توان آموزش و پژوهش در زمينه علوم و معارف اسلامي در حوزههاي علميه، و ايجاد هماهنگي در تهيه ضوابط صدور مدارك تحصيلي آنان، توسط «شوراي عالي» تأسيس ميشود.
ماده 3) وظايف و اختيارات
«شوراي گسترش»، بالاترين مرجع تصميمگيري در زمينه ايجاد و يا صدور اجازه تأسيس، توسعه، انحلال و صدور مدارك تحصيلي مراكز حوزوي در سطح كشور است كه به آموزش يا پژوهش حوزوي تحت نظر «شوراي عالي» مبادرت مينمايد.
وظايف و اختيارات «شوراي گسترش»، به ترتيب ذيل است:
1. تعيين راهبردها، سياستها و ضوابط توسعه آموزش حوزههاي علميه در تمامي رشتهها و مقاطع تحصيلي، متناسب با رسالتها، اهداف، سياستها و برنامههاي بلندمدت و كوتاهمدت حوزههاي علميه؛
2. تعيين راهبردها، سياستها و ضوابط توسعه فضاهاي آموزشي و پژوهشي مراكز حوزوي در سطح ملي و منطقهاي، تعيين قطبهاي علمي و نحوه توزيع جغرافيايي آموزش؛
3. بررسي، تصويب و صدور هر نوع مجوز، اعم از دائمي يا موقت، در خصوص تأسيس يا تجهيز و توسعه كليه مراكز حوزوي و واحدهاي تابعه؛
4. بررسي و تصويب ضوابط تعيين ظرفيت پذيرش مراكز حوزوي؛
5. بررسي و تصويب ايجاد و يا توسعه رشتههاي تحصيلي در مقاطع مختلف؛
6. تعيين شرايط و موارد صدور مدارك تحصيلي كه توسط مراكز حوزوي يا ستادهاي منطقهاي حوزه، انجام ميپذيرد؛
7. اتخاذ تصميم در مورد جلوگيري از ارائه و ادامه فعاليت و يا انحلال مراكز حوزوي و واحدهاي تابعه آنها؛
8. بررسي و تصويب اساسنامه مراكز حوزوي كه با مجوز «شوراي گسترش» ايجاد و يا از طريق ساير مراجع قانوني ذيربط، تصويب اساسنامه آنها به «شوراي عالي» و يا «شوراي گسترش» محول ميشود؛
9. بررسي و تصويب طرحهاي جامع مراكز حوزوي؛
10. بررسي و نظارت بر ايجاد و توسعه مراكز حوزوي تا مرحله صدور مجوز قطعي؛
11. تشكيل كميتههاي تخصصي مورد نياز و تصويب آييننامههاي داخلي.
تبصره) كليه تصميمات «شوراي گسترش» پس از تصويب در «شوراي عالي» قابل اجرا خواهدبود.
ماده 4) تركيب «شوراي گسترش»
اعضاي «شوراي گسترش» عبارتاند از:
1. مدير حوزه علميه قم
2. مدير حوزههاي علميه خواهران
3. معاونين آموزشي مراكز مديريت برادران و خواهران
4. معاونين پژوهشي مراكز مديريت برادران و خواهران
5. معاونين امور شهرستانهاي مراكز مديريت برادران و خواهران
6. مسئول دبيرخانه «شوراي عالي»؛
7. مسئول طرح و برنامه دبيرخانه «شوراي عالي»؛
8. دو نفر از شخصيتهاي برجسته علمي حوزوي(با اولويت اعضاي «شوراي عالي») به انتخاب «شوراي عالي».
تبصره 1) «شوراي گسترش» ميتواند حسب مورد و در صورت لزوم، از اشخاص ذيصلاح براي اظهار نظر(بدون حق رأي) براي شركت در جلسات، دعوت نمايد.
تبصره 2) نحوه تشكيل جلسات، رسيدگي به تقاضاها و امور داخلي «شوراي گسترش»، از طريق آييننامههايي كه به تصويب «شوراي گسترش» ميرسد، تعيين ميشود.
تبصره 3) مدير حوزه علميه قم(برادران) به عنوان رئيس، و مدير حوزههاي علميه خواهران به عنوان نائبرئيس «شوراي گسترش» خواهندبود و يك نفر را از بين خود، به عنوان دبير جلسه بر ميگزينند.
ماده 5) «شوراي گسترش» موارد و تقاضاهاي دريافتي از سوي افراد يا مراكز حوزوي را بر حسب موضوع و نوع تقاضا، جهت تحقيق، بررسي و اظهار نظر كارشناسي، به هر يك از مراكز مديريت حوزههاي علميه برادران يا خواهران، ارجاع خواهدداد و بديهي است كليه موارد و تقاضاها، پس از اظهار نظر كارشناسي، در «شوراي گسترش» قابل طرح خواهدبود.
ماده 6) جلسات «شوراي گسترش» با حضور رئيس يا نائبرئيس شورا و دوسوم اعضا، رسميت مييابد و تصميمهاي آن، با رأي موافق اكثريت نسبي حاضرين در جلسه، اتخاذ ميشود.
تبصره) تصميمهاي موافق، بايد حداقل 6 رأي را دارا باشند.
ماده 7) «شوراي گسترش» از نظر امور اداري و امور مالي، زير نظر دبيرخانه «شوراي عالي» است.
اين اساسنامه در 7 ماده و 5 تبصره، به تصويب «شوراي عالي» رسيد و از تاريخ تصويب، لازمالاجرا است.
|